Blogger Panelini Tanıyalım


Blogger ile site yönetmek ve başarılı olmak istiyorsanız, her şeyden önce blogger panelini çözmelisiniz. Yapmak istediklerinizin hangi bölümden yapıldığını her seferinde arayarak bulamazsınız. İlk başlarda baya karıştırmış biri olduğum için bu makaleyi yazma gereği duydum. Zaten blogger kullanmayan arkadaşların ilk söyledikleri şey panelin zor olduğu ama bence çözdükten sonra aşırı kolay ve kullanışlı. 
İsterseniz bütün bölümleri teker teker açıklayıp hangi işlemlerin yapıldığını açıklayayım.

Kayıtlar

Kayıtlar bölümünde sitenizde yayınladığınız veya taslak olarak beklettiğiniz makalelerinizi görebilirsiniz. Taslak olarak beklettiğiniz yazılarınızı buradan yayına sokabilir veya daha önceden yayınladığınız yazıları taslak haline getirebilirsiniz. Kısaca sitenizin içeriği ile ilgili işlemler bu bölümden yapılıyor. Aynı zamanda hangi yazının kaç kere okunduğu da buradan gözlenebiliyor.


İstatistikler

Adından da anlaşılacağı gibi bu bölümden sitenizin istatistiklerini görüyorsunuz. Pek ayrıntılı bir hizmet olmasa da sitenizin görüntülenme sayısını takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Ziyaretçilerinizin yazılarınız hakkında yaptığı yorumları bu bölümden toplu bir şekilde gözlemleyebilirsiniz.

Kazançlar

Blogger paneline yeni yeni alışanların direk dikkatini çeken bir bölüm olan kazançlar sayfası siz ve Google AdSense arasında bir bağ oluşturur. Sitenize reklamlar yerleştirip para kazanmanıza yarayan Google AdSense başvurularını buradan yapacaksınız. Google AdSense hakkında daha detaylı makaleler paylaşacağım.

Kampanyalar

Sitenizi daha iyi bir hale getirmek ve google sıralamalarında üst sıralara daha kolay tırmanmasını sağlayan, sitenizin reklamını belirli bir ücret karşılığında yapabileceğiniz bölümdür.


Sayfalar

Yayınlar bölümüne benzediği için yeni başlayanlar tarafından genelde karıştırılır. Yayınların aksine sabit sayfalar yapmaya yarar. Hakkımda, iletişim gibi sitenizin üst kısmına ekleyip sürekli orada kalmasını istediğiniz sayfaları buradan oluşturursunuz.

yerleşim

Sitenizin tasarımını yani başka bir değişle dış görünüşünü değiştirebileceğiniz bir bölümdür. Burada sitenizin logo ve faviconunu değiştirebilir, gadget ekleyip kaldırabilirsiniz. Gadget, sitemize eklediğimiz kısa kodlarla çalışan küçük eklentilerdir.

Tema (Şablon)

Blogger panelindeki en ayrıntılı bölüm diyebilirim. Oldukça fazla işlemi bu bölümden gerçekleştirebiliyorsunuz. Eski adı ile şablon yeni adı ile tema denilen bu alanda sağ üstteki butondan tema yükleyebilir aynı zamanda sitenizin web ve mobil görünümünü değiştirebilirsiniz.
Tema bölümünün bu kadar önemli olmasının bir diğer nedeni ise HTML kodlarına buradan ulaşabilmemiz. Çoğu işlemi HTML kodları yardımı ile yaptığımız için en çok bu alanı kullanmaktayız.


Ayarlar

Blogger ayarlarını yapabileceğiniz oldukça geniş ve ayrıntılı bir bölüm olduğu için kısa bir şekilde anlatacağım. Çünkü sonraki yazılarımda burada da yapmanız gereken küçük hamleleri göstereceğim.
Ayarlar sayfasında sitenizin adını, açıklamasını, linkini değiştirebilir, ana sayfada kaç yayın duracağına karar verebilir, arama tercihlerini kullanabilirsiniz. Daha birçok küçük ayara da buradan ulaşabiliyorsunuz.

Blogger paneli hakkında ufak da olsa bir fikir sahibi olduk. Bundan sonra anlatacağım ayarları yapmakta zorlanmayacağınıza eminim.

Sonraki Yayın Sonraki Yayın
Önceki Yayın Önceki Yayın
Sonraki Yayın Sonraki Yayın
Önceki Yayın Önceki Yayın
 

Son yazılarımızdan ilk sizin haberiniz olsun.