Blogger Tema Nasıl Kurulur? Blogger Tema Nasıl Türkçeleştirilir?


Blogger sitelerinin tema kurulum aşaması oldukça basittir aslında ama ben daha önce pek tecrübe edememiş arkadaşlar için adım adım anlatmayı düşünüyorum. Blogunuzun tasarımını ve dış görünüşünü tamamen değiştirecek bu uygulamayı yapmadan önce biraz araştırma yapmakta ve sizin için en doğru temayı bulmakta ısrarcı olmanız lazım. Özensiz bir şekilde seçilmiş temalar sitenizi hüsrana uğratabilir.

Peki nasıl kuracağımıza gelirsek blogger panelinden Tema kısmına girip sağ üstte bulunan Yedekle/Geri Yükle butonundan indirmiş olduğunuz .xml uzantılı dosyayı seçip Yükle diyoruz. Eğer her şeyi doğru yaptıysanız temanız artık sitenize entegre edilmiştir.
Temanızı kurduktan sonra her şey hazır bir şekilde sizi sunulmuyor elbette. İndirmiş olduğunuz temanız büyük bir ihtimalle ingilizce olacaktır. Bu temaya siz kendiniz Türkçeleştirme işlemi uygulayarak istediğiniz gibi yapmalısınız. Hemen kısa bir şekilde nasıl Türkçeleştirme işlemi yapacağınızı da anlatalım.
Blogger panelinizden Tema > HTML'yi Düzenle diyerek yüklemiş olduğunuz temanın Html kodlarını göreceksiniz. Bu alanda Ctrl+ F komutunu kullanarak çevirmek istediğiniz ingilizce kelimeyi aratın ve bulduğunuz ingilizce kelimeyi silip Türkçesi ile değiştirin.  
Bu işlemi sitenizde gezinerek gördüğünüz ingilizce kelimesi bitene kadar tekrarlayın. Sitenizin tamamen Türkçe olduğuna emin olduğunuzda bir sonraki yazıma devam edebilirsiniz.

Sonraki Yayın Sonraki Yayın
Önceki Yayın Önceki Yayın
Sonraki Yayın Sonraki Yayın
Önceki Yayın Önceki Yayın
 

Son yazılarımızdan ilk sizin haberiniz olsun.