Sitenizde Mutlaka Olması Gereken Sayfalar


Herkese yeniden merhaba, 
Sitemizin bel kemiği menüleridir, çoğu web sitesinde (benimkiler dahil) iki adet menü görüyorum. Bunlardan birisi yayınlarınızın bulunduğu etiket bazlı olan menü, diğeri ise siteniz ile alakalı ek sayfaların bulunduğu menüdür. Bizim konumuz ek sayfalarınızın bulunduğu menü üzerine olacak. Yeni başlayan herkes için hangi sayfaları eklemesinin gerektiğini bulmak zordur. Bu işlemi biraz olsun kolaylaştırabilmek için bu makaleyi yazıyorum. Daha fazla vakit kaybetmeden başlayalım o zaman.

  • Hakkımda Sayfası:
Hakkımda sayfası sitenizin olmazsa olmazlarından biridir. Bir hakkımda sayfası oluşturmak için birden fazla neden var aslında. En makul olanlarını size anlatmak istiyorum. Sitenizi çok beğenen insanlar sitenizi tanımakla beraber sizi ve kişiliğinizi de tanımak isterler. Onlara bu fırsatı vermekten çekinmeyin. Aynı zamanda Google Adsense onayından geçmek istiyorsanız bu sayfadan sitenizde mutlaka olması gerekiyor.

  • Gizlilik Politikası Sayfası:
Sitenizin kullanım şartlarını ayrıntılı ve profesyonel bir dille anlattığınız bir ek web sayfasıdır. Google Adsense ile çalışabilmek için bu sayfaya kesinlikle ihtiyacınız var. Uzun soluklu bir proje yapımındaysanız sitenize eklemeyi unutmayın.

  • İletişim Sayfası:
Web sitenizi ziyaret eden insanlar birçok konuda sizinle iletişim halinde olmak isteyeceklerdir. Bu bağlantıyı yorumlar ve iletişim sayfasından yapabilirler. İletişim sayfanıza ekleyeceğiniz bir eklenti sayesinde size kısa yoldan email gönderebileceklerdir. Dilerseniz bu sayfaya Gsm numaranızı da ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda Google Adsense için bu sayfa olmazsa olmazlardan.




  • Reklam Sayfası:
Adından da anlayabileceğiniz gibi bir reklam sayfası oluşturarak sitenize reklam vermek isteyen kişileri bilgilendirebilir ve daha sonra iletişim sayfasına yönlendirebilirsiniz.

  • Destek Ol Sayfası:
Sizin çalışmalarınızı beğenerek size bir destek vermek isteyen okurlarınıza bu sayfa üzerinden yol gösterebilirsiniz. Facebook sayfamızı beğenin, Yayınlarımıza yorum yapın gibi tavsiyeler verebilirsiniz.

  • Sıkça Sorulan Sorular (S.S.S) Sayfası:
Eğer sitenizi kuralı pek bir vakit geçmemiş ise henüz size sıkça sorulan bazı sorular olmuyordur. Fakat böyle bir durum varsa bir S.S.S sayfası açmakta fayda var.


Sizler için ek sayfalar hakkında ayrıntılı bir makale yazmaya çalıştım. Umarım ufak da olsa bir faydasını görürsünüz.

Sonraki Yayın Sonraki Yayın
Önceki Yayın Önceki Yayın
Sonraki Yayın Sonraki Yayın
Önceki Yayın Önceki Yayın
 

Son yazılarımızdan ilk sizin haberiniz olsun.