Etkileyici Bir 'Hakkımda' Sayfası Nasıl Oluşturulur ?


Artık internet dünyası eskisi gibi değil, gerçek hayatta olduğu gibi sanal alemde de insanlar oldukça bilinçli bir hale geldiler. Bunun getirdiği güven ve merak sayesinde insanlar okudukları ve izledikleri içeriklerin kime veya kimlere ait olduğunu yani beğendikleri çalışmaların sahiplerini merak eder oldular.

Bunun farkına varan çoğu içerik üreticisi kendine özgü bir hakkımda sayfası oluşturmaya başladı. Bunun kendilerine getireceği olumlu yorumların farkına varmış olacaklar ki bu akım hızlı bir şekilde yayıldı ve şuan hemen hemen ziyaret ettiğim bütün sitelerde bir hakkımda bölümü görüyorum. Artık bana da alışkanlık olmuş sanırım beğendiğim sitelerin hakkımda bölümünü okumadan çıkamıyorum.

Sizler de bir blogger geliştiricisi olarak oluşturduğunuz içeriklerin yanı sıra kendinizi tanıtan ve takipçilerinizi bilgilendiren bir 'Hakkımda' sayfası oluşturmalısınız. Peki nasıl oluşturacağınızı yani kendinizi tanıtmaya nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız size birkaç ipucu verebilirim.



  • Samimiyet: Samimiyet hakkımda sayfasının olmazsa olmazlarından biridir. Yazacağınız yazıyı okuyan kişi sizin samimiyetinize gönülden inanmalıdır. Bu sayede içeriklerinizin takipçi sayısını da arttırmış olursunuz.

  • Dürüstlük: Hakkımda sayfası için dürüstlük de bir o kadar önemli bir kavramdır. Kendinizi anlatırken yalanlarla dolu hayalet bir yazar oluşturmamalısınız. İnsanlar sizi siz olduğunuz için takip etmeli.

  • Mutlaka Fotoğrafınızı Bulundurun: Ziyaretçilerin burada olma sebepleri zaten sizi tanımak. Oluşturduğunuz sayfada size ait olan en az bir fotoğraf bulundurmaya özen gösterin. Fotoğrafınız okurlarınızın sizin hakkınızda meraklarını az da olsa dindirecektir.

Eğer nasıl başlayacağınız konusunda emin olamadıysanız doğum tarihiniz ve nerede yaşadığınızdan bahsedebilirsiniz. Bunları sırasıyla;

       Eğitim hayatınız,
     • İşiniz ve işiniz hakkındaki tecrübeleriniz,
     • İlgi alanlarınız ve hobileriniz,
     • Yapmaktan hoşlandığınız aktiviteler,
     • Web sitenizi açma amacınız ve ileride yapacaklarınız.



Aynı zamanda hakkımda sayfanızı daha ilginç bir hale getirmek isteyenler olursa, tamamen sru cevap şeklinde bir sayfa da düzenleyebilirsiniz. Aklıma gelen birkaç soruyu hemen sıraya dizeyim;

     • Web sitenizi ne zaman açtınız ?
     Sitenizin ismi nereden geliyor ?
     • Neden Blogger platformu ile çalışıyorsunuz ?
      İnsanları bilgilendirmek sizi mutlu ediyor mu ?

Bu şekilde hazırladığınız bir hakkımda sayfası sizi takip eden okurlarınız için bulunmaz bir fırsat olacaktır. Umarım hoş ve akıcı bir hakkımda sayfanız olmuştur. Sonraki yazımızda görüşmek üzere...
Sonraki Yayın Sonraki Yayın
Önceki Yayın Önceki Yayın
Sonraki Yayın Sonraki Yayın
Önceki Yayın Önceki Yayın
 

Son yazılarımızdan ilk sizin haberiniz olsun.