Blogger Yazı Başlığı Site Başlığından Önce Gözüksün


Blog yazılarımızın en temel amacı, yazdığımız yazıların insanlar tarafından okunması ve insanlara faydalı olmasıdır. Bunu yapabilmek için kendinizi insanlara ulaştırabilmelisiniz. İnsanlar arama motorlarını kullanırken çoğu zaman ilk bir veya iki kelimeyi okur ve alttaki satıra bakmaya başlar. Yani onların sizi bulmasını istiyorsanız kendinizi çabuk ifade etmeniz gerekiyor. İşte tam bu konuda size çok faydasının olacağını düşündüğüm bir makale yazıyorum.

Eğer bu konuda bir çalışma yapmadıysanız arama motorlarında muhtemelen sitenizin ismi daha önce gözüküyordur. Yani örnek vermek gerekirse arama sonuçlarınız aşağıdaki gibi görünüyordur.



Arama sonuçlarına bu şekilde çıkmanız sitenize gelebilecek ziyaretçi sayısını düşürmekle kalmayacağı gibi itibar ve profesyonelliğinizi de zedeleyebilir. Bu yüzden vereceğim kodlar ile işleri tam tersine çevirebilirsiniz. Yayın başlığının daha önde gözükmesini istiyorsanız yapmanız gereken ilk iş blogger panelinizden Tema > HTML'yi Düzenle sayfasına gitmek. Daha sonra Ctrl+F tuşlarını kullanarak aşağıda verdiğim kodu bulun.
<title><data:blog.pageTitle/></title>

Bulduğunuz kod ile aşağıda vermiş olduğum kodları yer değiştirin. Yani yukarıdaki kodu silerek aşağıdaki kodu yapıştırın.


 <b:if cond='data:blog.pageType == "index"'> 
<title><data:blog.title/></title> 
<b:else/> 
<title><data:blog.pageName/>-<data:blog.title/></title> 
</b:if> 

En son olarak Değişiklikleri Kaydet diyerek işlemi bitiriyoruz.
 
Kısa süre sonra yaptığınız değişikliğin etkilerini gözlerinizle görebilirsiniz. Artık arama sonuçları karşınıza verdiğim resimdeki gibi çıkacak. Bu sayede daha fazla hit kazanabilir ve sitenizin gelişimi daha hızlı ilerleyebilir.
Sonraki Yayın Sonraki Yayın
Önceki Yayın Önceki Yayın
Sonraki Yayın Sonraki Yayın
Önceki Yayın Önceki Yayın
 

Son yazılarımızdan ilk sizin haberiniz olsun.