Blogger Meta Etiketleri Nasıl Ayarlanır ?


Hepinizin bildiği gibi Blogger bir Google ürünü olduğu için seo konusunda bulunmaz nimetler sunuyor. Bunların yanında mutlaka yapmamız gereken ufak ama etkili seo ayarları da mevcut. Bunların başında meta etiketler de geliyor elbette.

Meta etiketlerin temel amacı sitenizin ne ile ilgili olduğunu yani konusunu anlayarak arama motorlarına bildirmek ve bu sayede sizin konunuzu arayan insanların sizi bulmasını sağlamak. Kısaca söylemek gerekirse siteniz için olmazsa olmaz bir kod dizinidir. Google gibi arama motorları yeni gelen index işlemlerini robotlar ile otomatik bir şekilde alıyor. Bu yüzden de meta etiketlere her sitenin ihtiyacı oluyor.

Hemen nasıl meta etiketlerinizi yapacağınızı anlatalım her zamanki gibi blogger panelinizden Tema > HTML'yi Düzenle diyoruz ve karşımıza gelen Html ekranından Ctrl+F kombinasyonunu kullanarak
<head> ........ </head>
kodunun arasına aşağıda vermiş olduğum kodları kendinize ve kendi sitenize göre düzenledikten sonra ekleyin.
 <b:if cond='data:blog.url == data:blog.homepageUrl'> 
<META CONTENT='Blogu tanımlayacak bilgi' NAME='Description'/> 
</b:if> 
<META CONTENT='Anahtar kelimeler ' NAME='Keywords'/> 
<META CONTENT='Yazar ismi' NAME='Author'/> 
<META CONTENT='All' NAME='Robots'/> 

Anahtar kelimeleri girerken her bir anahtar kelimenin arasında virgül ( , ) işaretinin olmasına özen gösterin. Birleşik bir biçimde yazılan anahtar kelimeler tek bir kelime olarak algılanabilir.
Sonraki Yayın Sonraki Yayın
Önceki Yayın Önceki Yayın
Sonraki Yayın Sonraki Yayın
Önceki Yayın Önceki Yayın
 

Son yazılarımızdan ilk sizin haberiniz olsun.